Södra Järnvägsgatan 4C

Imponerande våning högst upp i huset!

Visa på karta

Utgångspris: Kontakta mäklare

Bostadsrättslägenhet
Kontakta mäklare
2017
119 kvm

Inga visningar inbokade just nu.

Extra kontakt

Peter Åkesson

0704956142

0470-73 90 91

peter@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

David Palmberg

0707903122

0470-73 90 95

david@a-maklare.se

Planskiss

Karta

Beskrivning

Ljus och välkomnande våning högst upp i huset på våning 8 med utsikt mot vackra Söder. Smart planlösning med stora sociala ytor och smakfull utrustning. Hotellkänsla med masterbedroom följt av klädkammare och badrum. Bekvämt med extra helkaklat badrum och tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare. Våningen rymmer en balkong mot stan och en imponerande terass mot söder. Våningens planlösning ger möjlighet till olika lösningar, hörnrummet kan bli tv rum/bibliotek likväl som avskilt tonårsrum. Genomgående har lägenheten goda ljusbetingelser från fönsterytorna i alla fyra väderstreck.

Denna unika våning har ett enastående läge på åttonde våningen med fönster i fyra väderstreck. Här bor du på charmiga söder, och med gångbron når du hela centrums utbud av restauranger, butiker och kultur. Lägenheten är den enda lägenheten på våningen 8 med en imponerande takterass med vy mot vackra söder.

Lägenheten kan nås via flera entréer, en från föreningens grönskande innergård, en via garageplanet och en från sidan om WTC. Innanför dörrarna välkomnar en entré med mörkgrått klinker på golv och förvaring bakom skjutparti med spegelglas.

Ett klassiskt ekgolv leder sedan in i det centralt placerade köket med en elegant köksö som skapar trivsam umgängesyta. Köket från HTH har förvaring bakom vita luckor, bänkskivan är mörk granit och står i kontrast till stänkskyddet i rött. Förvaringen är generös och tack vare köksön skapas goda arbetsytor. Utrustningen från Siemens består av kyl, frys, mikro, inbyggnadsugn med eco clean och diskmaskin. I taket lyser spotlights. Skafferi finns.

Intill köket finns ett allrum som leder ut till våningens imponerande terass i söderläge med utsikt mot den härliga innergården och söder. På andra sidan köket finns ytterligare ett generöst utrymme som lämpar sig väl som vardagsrum och matplats. Härifrån nås den mindre balkongen mot Drottninggatan.

Bostadens har två sovrum med möjlighet att skapa ett till. Det ena ligger placerat mot innergården och har plats för både säng och skrivbord. Här finns praktisk förvaring i form av en garderob. Master bedroom har en suite badrum och klädkammare.

Det helkaklade badrummet går i vit och gråsvart färgskala. Badrummets utrustning består av kommod, spegelskåp, duschväggar i glas, WC samt handdukstork. Här finns komfortabel golvvärme.

Bostadens andra helkaklade badrum går i grått och vitt är även det välutrustat med kommod, spegelskåp, duschväggar i glas, wc och handdukstork. Bakom en dörr döljer sig tvättavdelningen med tvättmaskin och torktumlare från Siemens.

Fakta

Adress

Södra Järnvägsgatan 4C
352 29
Växjö
Söder/Centrum

Allmänt om området

Storlek

3
2
119 m2

Ekonomi

6 559 kr
Inkl. värme, bostadsrättstillägg och renhållning

Nettoskuldsättning

1 116 010 kr
Beräkning gjort enligt senaste tillgängliga årsredovisning (2023)
2.9513 %
2.9513 %

Taxering

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

610 kr
330 kr
1 219 kr
Driftkostnad är individuell och varierar över tiden från en ägare till en annan. Det är därför naturligt att köparen gör en bedömning utifrån sina förutsättningar. Varje månad debiteras en kostnad om 330 kr för preliminär vattenförbrukning. Under övrigt redovisas kostnaden om 279 kr/månaden för internet och TV (Telia).

Energideklaration

Utförd
2019-04-11
D

Byggnad

Ö1-1601
Bostadsrätt
Till lägenheten hör ett förråd på samma våningsplan(8) och ett i källaren.

Byggnadssätt

Flerfamiljehus
2017
3-glasfönster
Fjärrvärme
Mekanisk till- och frånluft

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Generös takterass i söderläge mot föreningens innergård samt mindre balkong åt Drottninggatan.

Föreningens innergård består av gräsmattor, blommor och pergolor och blir en plats för lek och umgänge. Mot Södra Järnvägsgatan finns en vacker park som skärmar av mot trafiken.
Föreningen har tillgång till 28 st garageplatser och dessa kostar 850 kr/månad. Dessa är det separat kö till. I garaget finns även platser med laddmöjlighet.

Kostnad för garage kommer att höjas med 5% fr.o.m. 1/10.

Utöver finns att köpa månadskort från kommunen på zon 2 gatuparkering.

Tomt

Servitut

Förening

Brf Stationsparken i Växjö
Bostadsrättsförening
769629-2999
Ej angiven
1 433
Köpare
573
I nya området Södra Station i centrala Växjö har Kärnhem uppfört 48 attraktiva bostadsrätter. Lägenheterna är i varierande storlekar från 1 till 5 rum och kök.
28 garageplatser, separat kö

Pantbrev / inteckningar

Renoveringar

Internet

TV och bredband via fiber genom Telia som föreningen tecknat kollektivt till en kostnad för 279kr/månad.

Vatten/avlopp

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Södra Järnvägsgatan 4C

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring